Lähirähinä ja Pelastakaa Lapset ry:n Tukihenkilö- ja Sporttikummitoiminta ovat tehneet Oulussa yhteistyötä vuodesta 2016 lähtien. Sporttikummit kummilapsineen ovat osallistuneet eri Lähirähinäalueiden toimintaan ja Lähirähinän toiminnan esittely on ollut aiemmin yksi osa Sporttikummikoulutusta. Koronan myötä moni Lähirähinäalue on toimintoineen tauolla, ja niinpä uusia toimintamuotoja on lähdetty kokeilemaan aktiivisesti. Lähirähinän Liikuntahaaste on uusi yhteistyön muoto Pelastakaa Lapset ry:n Tukihenkilö- ja Sporttikummitoiminnan ja Lähirähinän kesken, jota testataan ensin Oulussa. Tarkoituksena on kerätä kokemuksia Lähirähinän Liikuntahaasteesta toimintamallina ja kehittää toimintaa saatujen kokemusten perusteella.

Mistä Lähirähinän Liikuntahaasteessa on oikein kyse?

Lähirähinän Liikuntahaasteen kausi 1 alkaa maanantaina 20.9.2021 ja tuo hauskoja ja pelillistettyjä liikunnallisia tehtäviä jokaisen ulottuville. Joka maanantai vuoden loppuun 2021 saakka tipahtaa osallistujien sähköpostiin uusi haastetehtävä ohjeineen päivineen, sisältäen mm. haastetehtävän suorittamisesta saatavien pisteiden määräytymisen.

Kantavana ajatuksena haasteissa on yhdessä tekeminen, lähiympäristön mahdollisuuksien hyödyntäminen sekä uusien asioiden kokeileminen, löytäminen ja oppiminen. Lopullisena tavoitteena on se, että Liikuntahaastetehtävien kautta voisi löytyä osallistujien arkeen osaksi jääviä liikunnallisia asioita. Välittömänä Liikuntahaasteen tavoitteena on innostaa ja pitää hauskaa!

Liikuntahaasteeseen voi osallistua yksin, perheen kanssa tai milläpä tahansa porukalla. Haastetehtävien tekeminen vaatii hieman panostusta, etenkin jos haluaa saada korkeat pisteet tehtävästä. Pistetilannetta päivitetään mahdollisimman reaaliaikaisesti Lähirähinän www-sivuille (www.lahirahina.fi/liikuntahaaste). Kuukausittain arvotaan JoyActorin (www.joyactor.fi) tuotepalkintoja (mm. TinyMate 2) suorituksiaan raportoineiden osallistujien kesken.