Rajakylä Roosters on aloittanut eilen 12.11.2020 toimintansa uusimpana Lähirähinä-alueena. Lähirähinän päämääränä on luoda mukavaa, maksutonta, yhteisöllistä ja liikunnallista tekemistä asuinalueille ympäri Oulua. Toiminta on kaikille avointa eikä ikärajoja tunneta; koko perhe mukaan vauvasta vaariin! Toiminta päästiin aloittamaan, kun Rajakylän alueelta löytyi innokkaita vanhempia toiminnan käynnistämistä vauhdittamaan. Rajakylän koulu on jo muutaman vuoden ajan ollut aktiivinen Lähirähinän käynnistämisen tukena ja Lähirähinän porukkaa onkin käynyt toiminnasta kertomassa vanhempaintoimikunnassa sekä vanhenpainilloissa. Lokakuussa Rajakylän alueelta Sami Koskinen otti Lähirähinäkoordinaattori Timo Perälään yhteyttä, joka puolestaan kontaktoi koulun suuntaan. Yhteisen tapaamisen jälkeen päästiin laittamaan askelmerkit kohdilleen ja näin eilen päästiin yhdessä liikkumaan koulun salissa ja korkkaamaan Rajakylän lähirähinöinti.

Lähirähinä on Jalkapalloseura Herculeksen vuonna 2016 käynnistämää toimintaa, jossa jokainen saa harrastaa omalla asuinalueella eri aktiviteettien, pihapelien, leikkien ja lajikokeilujen kautta. Lähirähinä on mukavaa ja maksutonta yhteistä tekemistä kaiken ikäisille, mikä samalla parantaa alueen viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Marraskuusta 2020 lähtien Rajakylän Roosterseilla on vakiovuoro Rajakylän koulun isossa liikuntasalissa torstaisin klo 17:30-19:00. Liikuntasalin välineistöä on tuolloin käytettävissämme. Vakiovuoron lisäksi on mahdollista järjestää lisäpelejä pihalla tai naapurustossa osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kuka tahansa voi kutsua pihapelit koolle helposti Rajakylän Roostersin Facebook -sivun (tekeillä) tai jatkossa perustettavan WhatsApp-ryhmän kautta. Lähirähinä-konseptiin kuuluvat myös erilaiset lajikokeilut, joita pyritään järjestämään niin ikään osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Urheiluseurojen lisäksi myös sinä voit pitää lajikokeilun mieleisestäsi lajista, ei siis tarvitse olla ammattilainen!

Lähirähinän tapahtumiin, peleihin ja lajikokeiluihin ovat tervetulleita kaiken ikäiset ilman ennakkoilmoittautumisia tai sitoutumista. Tulet jos pääset, ja jos et pääse, tule ensi kerralla!

Toiminta poikkeaa muusta urheiluseuratoiminnasta myös siten, että varsinaista vetäjää ei ole, vaan kaikki paikalla olijat osallistuvat toiminnan luomiseen ja ideoimiseen. Osallistujia ei ole myöskään vakuutettu Lähirähinän puolesta. Alle 12-vuotiaat lapset voivat osallistua vain aikuisen seurassa (naapuriapua kannattaa hyödyntää!). Myös nuoret osallistuvat vanhempiensa vastuulla. Aikuiset vastaavat itse itsestään ja kaikki vastaavat yhdessä siitä, että paikat, välineet ja osallistujat pysyvät kunnossa. Sisällä koulun salissa mennään sisäliikuntavarustuksella ja sisäliikuntakengillä. Ulkona varustaudutaan aina sään, kelin ja lajin mukaisesti. Näin Korona-aikana pukuhuoneet eivät ole käytössä ja isossa salissa on onneksi mahdollisuus huomioida turvalliset etäisyydet tarvittaessa.

Rajakylän Roosters:n pelit pyörivät vapaaehtoisvoimin muun elämän ohessa. Toiminnasta muotoutuu siis tekijöidensä mukaista. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmat, useammat ja monipuolisemmat pelit saamme aikaan.

Meidän mielestä kaikkien pitää saada harrastaa liikuntaa lähellä, monipuolisesti ja maksutta!

Eikö kuulostakin hyvältä?  Niinpä!

Tulkaa siis mukaan – tehdään Rajakylän Roostersista yhdessä just meille sopiva tapa saada lisää liikettä niveliin!

Lyhyt kertaus:

  • Mitä:                 Lasten, nuorten ja aikuisten yhteistä liikunnallista tekemistä hyvässä seurassa
  • Missä:              Rajakylän koulun isossa liikuntasalissa tai jossain niillä huudeilla
  • Milloin:             Torstaisin klo 17:30 – 19:00 (sisään iltakäyttäjien ovesta, ovi aukeaa 15min ennen vuoroa)