Lähirähinän tavoitteena on lisätä lähiliikuntaa kaikkialla ja vähentää liikkumattomuudesta johtuvia ongelmia sekä ennaltehkäistä syrjäytymistä. Nykyihminen on isossa kuvassa ulkoistanut liikunnan ulos elämästään ja korvannut luonnollisen liikkumisen ostopalveluilla. Treenaamme ja harrastamme määrällisesti enemmän kuin koskaan, mutta kokonaisliikunnan määrä vähentyy jatkuvasti. Tällä liikunnan shoppailukulttuurilla on monia negatiivisia vaikutuksia hyvinvointiimme. 

Lähirähinää jokaiselle digitaalisesti

 

Perinteisen, eri asuinalueiden lähiliikuntapaikoilla tapahtuvan Lähirähinä -toiminnan hiipuessa Covid19 -pandemian myötä, olemme Lähirähinässä keskittyneet digitaalisten palveluiden testaamiseen ja kehittämiseen. Oulun kaupungissa Lähirähinä on muun muassa järjestänyt syksyllä 2020 AR-kaupunkisuunnistustapahtuman ja vuonna 2021 saman teeman äärellä jatkettiin yhteistyössä Oulun kaupungin, Qridi Oy:n ja KukkoLasse Oy:n kanssa peruskouluille suunnatun liikuntahaasteen viilaamista. Syyslukukaudella 2021 Qridin oppimusalustalla julkaistaan joka viikko uusi liikuntahaaste vuoden 2021 loppuun saakka. Lue lisää Oulun peruskoulujen liikuntahaasteesta tästä.

 

Avoin koko maan Lähirähinä Liikuntahaaste alkaa 20.9.2021

 

Oulun peruskoulujen haasteiden somessa ”heruttamisen” myötä on tullut kyselyjä yleisestä Lähirähinän Liikuntahaasteen aloittamisesta. Meillä on ilo ilmoittaa, että Lähirähinän koko maan kattavan Liikuntahaasteen ensimmäinen kausi alkaa maanantaina 20.9.2021. Joka viikko vuoden 2021 loppuun saakka saat perheellesi haastetehtävän, joka vaatii vain hauskan pitoa, pilkettä silmäkulmaan ja ripauksen seikkailumieltä. Lähirähinän avoin Liikuntahaaste on suunnattu ensisijaisesti lapsiperheille, mutta siihen voi osallistua kuka tahansa; vaikkapa yksin tai kaveriporukalla. 

 

Homma toimii seuraavasti: Joka viikko mukaan lähteneiden sähköpostiin kilahtaa uutiskirje, jossa annetaan haastetehtävä ohjeineen. Mukana on myös tehtävävideo,  jolla Mr. Lähirähinä kertoo tehtävän taustoista, suorittamisesta, mahdollisisti tehtävän eri tasoista ja tehtävän vaikutuksista. Samalla saat myös ohjeet liikuntahaastetehtävän raportoinnista. Raportointia tehtävän tekemisestä ei ole pakko tehdä, mutta se mahdollistaa pisteiden laskennan, pistetilanteen vertailun sekä kuukausipalkintojen (Joyactorin tuotteita) arvonnassa mukana olon. Haastetehtävät liittyvät kiinteästi omaan lähiympäristöön ja asuinpaikkakuntaan, niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin ja uusien asioiden kokeilemiseen yhdessä. Tavoitteenamme on, että Lähirähinän Liikuntahaasteen kautta ihmiset löytävät uusia mukavia asioita, jotka jäävät myös elämään jatkossa omaan arkeen.

 

Miten mukaan ? Lähirähinän Liikuntahaasteeseen pääsee mukaan ostamalla Lähirähinä-Kaupasta ensimmäisen kauden passin (1,99 €/kk/perhe). Ensimmäinen kausi kestää vuoden 2021 loppuun saakka (20.9. – 31.12.2021) ja sisältää ajankohtaan ja vuodenaikaan sopivia liikunnallisia haastetehtäviä yhteensä 15 kpl. Voit ostaa myös kuukausittaisen passin, jonka kuukausikohtainenhinta on kausipassia hitusen kalliimpi. Jos haluat isomman köörin (esim. yrityksen työntekijät, omia asiakkaitasi) mukaan, niin ota suoraan yhteyttä Timoon (timo.perala@jshercules.com tai puh. 0407060415).

 

SIIRRY TÄSTÄ LÄHIRÄHINÄN KAUPPAAN.

 

 

Huomioithan, että jokainen Lähirähinän Liikuntahaasteeseen osallistuva vastaa omasta vakuutusturvastaan. Lähirähinä ei ole vastuussa Liikuntahaasteen tehtävän suorittamisen aikana tapahtuvista mahdollisista onnettomuuksista. Jokaisen haastetehtävän yhteydessä annamme tehtävän suorittamiseen liittyvät turvallisuusohjeet. 

 

MUKANA TUKEMASSA OULUN PERUSKOULUJEN SEKÄ AVOINTA KOKO SUOMEN LIIKUNTAHAASTEITA