Lähirähinän #Liikuntahaaste kehitetään yhteistyössä Oulun kaupungin, Qridi Oy:n ja KukkoLasse Oy:n kanssa. Tarve #Liikuntahaasteelle heräsi Lähirähinän toiminnan hankaloituessa Covid19 pandemian myötä. Liikuntahaaste toteutetaan Qridin oppimisalustalla ja se pilotoidaan Oulun kaupungin kanssa yhteistyössä lukukaudella 2021 – 2022.

Miten #Liikuntahaaste toimii?

Liikuntahaaste on yhdistelmä Lähirähinän toimintaa, Lähirähinäpäivän kaupunkiseikkailuja sekä myös Qridin alustalla toteutettua Lukuhaastetta. Liikuntahaasteen tehtävät on teemoitettu Oulussa alustavasti viiden eri teeman (Löytöretkeilijä, Kikkakerho, Lähiösankari, Liikuntaleikit, Arkitaiturit) alle ja vaikeustasoltaan tehtäviä on kolmea eri luokkaa (Heleppua, Ossaakko, Taitaja). Kun helpomman tason haastetehtävät on tehty, pääsee oppilas eteenpäin seuraavalle tasolle. Haastetehtävät esitetään oppilaille Qridi alustalla lyhyiden tehtävävideoiden avulla, joita ovat olleet toteuttamassa paikalliset urheiluseurat sekä lasten ja nuorten tunnistamat vaikuttajat. Tehty haastetehtävä antaa pisteitä, mikä kerryttää luokan ja koulun pistepussia vertailussa muihin luokkiin ja kouluihin verrattuna.

Qridin oppimisalusta on kaikkien Oulun peruskoulujen oppilaiden käytössä. Haastetehtävissä korostuu matalakynnyksisyys, yhteisöllisyys sekä liikunnan ja yhdessä tekemisen riemu. Osan tehtävistä voi tehdä yksin, osaan pitää saada enemmän porukkaa messiin – joko kavereita tai omaa perhettä.

Lähde mukaan tukemaan koko yhteisön liikuttamista!

Lähirähinän ja #Liikuntahaasteen tavoitteena on lisätä liikettä päivään ja koko yhteisöön. Hauskalla yhdessä tekemisellä on tutkitusti kauaskantoisimmat vaikutukset lasten ja nuorten elämässä. Lähirähinän #Liikuntahaastetta toteutetaan Oulun kaupungin sekä mukaan lähtevien yrityksien tukien avulla. Mukaan lähtevät yritykset saavat ”goodwill”:n lisäksi yrityksen työntekijöitä hyödyttäviä koulutuksia Lähirähinäkoordinaattori Timo Perälän ja LähirähinäLähettilään Lasse Kukkosen vetäminä. Tutustu yrityspaketteihin tästä!

Laitetaan hyvä rähinä liikkeelle ja kiertämään!

Katso Lähirähinän #Liikuntahaasteen yrityksille suunnattu haastevideo alta.

https://www.youtube.com/watch?v=E8E80PtNdDs

 

MUKANA TUKEMASSA #LIIKUNTAHAASTETTA