Lähirähinän toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Lähirähinäalueiden asukkaat ja toimijat ovat keskeisessä roolissa toiminnan mahdollistamisessa ja täten oman alueen viihtyisyyden sekä yhteisöllisyyden kehittämisessä. Eri lajien ja harrastuksien osaajat ovat tähän mennessä tukeneet Lähirähinöiden toimintaa upeasti tulemalla ilman korvausta ja omista tiukoista aikatauluistaan huolimatta vetämään lajikokeiluja. Lähirähinä -alueiden määrän lisääntyessä kysyntä seurojen ja yhdistyksien ohjaustunneille on kasvanut koko ajan. Tietäen seurojen ja yhdistysten resurssien rajallisuuden, Lähirähinä haluaa jatkossa maksaa seuroille ja yhdistyksille laji- ja harrastekokeiluista.

Lajikokeiluihin kerättävä tuki suoraan alueelle ja toimintaan

Jatkossa Lähirähinän toimintaa voi tukea yritysten tai yksittäisten henkilöiden tekemillä lahjoituksilla. Kerätyt varat käytetään lajikokeilujen maksamiseen, Lähirähinä-alueiden varusteiden hankintaan, tilakustannusten kattamiseen sekä Lähirähinä-toiminnan laajentamiseen uusille asuinalueille.

Yhden lajikokeilutuen hinta on 100 €. Tästä 50 € menee lajikokeilun ohjaajalle (seurat, yhdistykset ja yritykset) ja loput varusteiden, tilavuokrien ja toiminnan laajentamisen kustannusten kattamiseen. Tukijat voivat kohdistaa lajikokeilutukensa tietyille alueille tai vaikkapa tietylle lajille. Yksittäisen henkilön Lähirähinän kannatusvuosimaksu on täysin vapaaehtoinen ja suuruudeltaan 20 €/v. Perheen kannatusmaksu on 50 €/v. Osallistuminen Lähirähinään ei edellytä kannatusmaksujen maksamista. Kannatusmaksut menevät suoraan halutun Lähirähinä-alueen lajikokeilujen mahdollistamiseksi. Lajikokeiluja tukevat yritykset saavat logonsa näkyviin Lähirähinän verkkosivuille. Lisäksi tukijoiden toivotaan osallistuvan lajikokeiluihin nähdäkseen, mihin tuki konkreettisesti menee. Lataa esite Lähirähinän tukemisesta TÄSTÄ.

Ensimmäiset tukijat messissä!

Tuiran Tiikerit ovat saaneet yhteensä 500 euroa lajikokeilujen ja varusteiden hankintaan. Tiikereiden vetäjät päättävät yhdessä Tuiran Lähirähinässä kävijöiden kanssa varojen käyttämisestä. Tukijoina Tuirassa ovat Elokuvateatteri Star ja Tuiran K-market. Yhdyskuntasuunnittelutoimisto Navico Oy on lahjoittanut 1 000 € Oulun Lähirähinälle kymmeneen lajikokeiluun käytettäväksi. Viisi näistä lajikokeiluista on korvamerkitty Lämsänjärven Lujalle.

Seurat, yhdistykset ja palveluyritykset mukaan Lähirähinä-ohjaajaverkostoon

Lähirähinässä on ollut mukana yhteensä jo parisen kymmentä urheiluseuraa ja yhdistystä vetämässä lajikokeiluja. Myös uudet toimijat voivat ottaa yhteyttä Lähirähinäkoordinaattoreihin (Timo Perälä, Ilkka Immonen) ohjaajaverkostoon liittymiseksi. Lähirähinälle aloitetaan toiminnan organisoinnin ja pyörittämisen helpottamiseksi Lähirähinä -alustan rakentaminen Lähirähinän nettisivujen päälle.

Yhteystiedot:

  • Timo Perälä, p. 040-7060415, timo.perala (ät) jshercules.com
  • Ilkka Immonen, p. 050-3286124, ilkka.immonen(ät)jshercules.com

 

Kannatusmaksut: FI58 8000 1070 7835 93, viestiin Lähirähinä-alueen nimi, jolle tuki osoitetaan, esim. ”Puokkarin Puumat”.