Lähirähinälle Oulun kaupungin tunnustuspalkinto

JS Hercules ry:n Lähirähinä -toiminnalle myönnettiin eilen 20.2.2019 Oulun kaupungin tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävä tunnustuspalkinto. Palkintoa kaupungintalolla järjestetyssä juhlatilaisuudessa vastaanottamassa oli joukko Lähirähinä -toimijoita; toiminnan käynnistäjä ja Lämykän Lujan Timo Perälä, Tuiran Tiikerit Ilkka Immonen ja Atte Isola, Toppilan Tornado Reetta Hagberg sekä Puokkarin ykkös-Puuma Junior Obagbemiro sekä JS Herculeksen miesten edustusjoukkueen kapteeni Aleksanteri Patronen.

Kuva. Lähirähinän palkittu porukka Oulun kaupungintalolla (vasemmalta oikealle Timo Perälä, Reetta Hagberg, Ilkka Immonen, Atte Isola, Aleksanteri Patronen, Junior Obagbemiro. Kuva: Oulun kaupunki)

Lähirähinän porukka hyrisi syystäkin tyytyväisyyttään. ”Tämä on upea juttu. Olemme hyvin otettuja ja onnellisia tunnustuksesta”, kertoi Lähirähinän koordinaattorina toimiva Timo Perälä. ”Aloitimme testaamaan Lähirähinän toimintamallia noin 2,5 vuotta sitten Lämsänjärven pilotilla. Nyt meillä on seitsemän aktiivista aluetta ja useampia käynnistelyvaiheessa”, summaili Perälä. ”Pisimpään toimineilla alueilla tahtoo jo tila välillä loppua, ja palaute toiminnasta on ollut pelkästään positiivista. Parhaat kokemukset toiminnassa mukana olleilla ovat ilmeisten liikunnallisten vaikutuksien lisäksi olleet oman asuinalueen asukkaisiin tutustuminen ja yhteisöllisyyden parantuminen”, kertoi Perälä.

Mikäli Lähirähinän toiminta ei ole tuttua, niin alla olevasta videosta pääsee hyvin jyvälle, mistä Lähirähinässä on oikein kyse. Tämä Tuiran Tiikereistä tehty video koottiin kasaan Sitran Maapalloliigaa varten. Videolla esiintyvät myös Lähirähinän Lähettiläät Lasse Kukkonen ja Tinja-Riikka Korpela.

Video. Lähirähinän esittelyvideo

Eilisessä juhlatilaisuudessa jo tiedusteltiin, mihin palkintorahat käytetään. Lähirähinäkoordinaattorilla oli vastaus valmiina: ”Rahat käytetään Lähirähinän toiminnan edelleen kehittämiseen, laajentamiseen ja lajikokeiluihin. Meille on tärkeää, että ihmiset pääsevät liikkumaan ja kokeilemaan eri liikuntalajeja lähellä kotiaan tutussa ympäristössä ja hyvässä porukassa. Tästä hyötyvät ihan kaikki”, päättää Perälä.

Kuva. Tuiran Tiikerit Ilkka Immonen ja Atte Isola poseeraavat Uunon kanssa