Mikä Lähirähinä?

Lähirähinä toimii Oulussa seitsemässä kaupunginosassa. Lähirähinä on rentoa, mukavaa yhdessä tekemistä omalla asuinalueella. Toiminta on täysin avointa ja maksutonta kaikille. Lähirähinän tavoitteena on saada pihapelit takaisin, liikkua lähellä yhdessä, kokeilla eri lajeja ja harrastuksia monipuolisesti sekä näin parantaa koko alueen viihtyisyyttä sekä yhteisöllisyyttä.

Kahdeksas Lähirähinä-alue on tulossa pian mukaan, kun Kaukovainio liittyy joukkoon iloiseen marraskuussa 2017. Lähirähinän periaatteiden mukaisesti ohjaus tulee oman kaupunginosan alueella asuvilta ihmisiltä. Tavoitteena on saada jokaiselta Lähirähinä-alueelle vähintään 3 aktiivista ohjaajaa, jotka vastaavat yhdessä oman alueensa Lähirähinöiden pyörittämisestä muiden Lähirähinä-ohjaajien ja koordinaattoreiden avustuksella. Kyse ei ole mistään ydinfysiikasta. Usein riittää se, että joku avaa oven ja laittaa pelit pyörimään.

Koulutukseen ja mukaan järkkäämään hauskaa tekemistä!

Lähirähinä järjestää loppuvuoden aikana aluekohtaisia koulutuksia. Lyhyen (2-3 h) koulutuksen jälkeen ohjaajalla on perusvalmiudet osallistua Lähirähinöiden vetämiseen. Haemme ensisijaisesti lisää ohjaajia jo olemassa oleville/pian alkaville alueille. Uusien alueiden aloittaminen kesken lukuvuoden vaatii alueen koulun kanssa läheistä yhteistyötä mahdollisten tilojen saamiseksi. Lähirähinä-alueita ovat Lämsänjärven (2 ohjaajaa), Tuiran (3 ohjaajaa), Puolivälinkankaan (1 ohjaaja), Toppilan (1 ohjaaja), Kaakkurin (2 ohjaajaa), Herukan (1 ohjaaja), Hönttämäen/Talvikankaa (1 ohjaaja + 3 vaihto-oppilasta) ja Kaukovainion (1 ohjaaja) kaupunginosat.

Tulevien koulutuksien ajat on esitetty seuraavassa:

  • Tiistai 31.10. klo 17:00 – 20:00
  • Torstai 2.11. klo 17:00 – 20:00
  • Lauantai 4.11. klo 12:00 – 15:00

Koulutukset järjestetään JS Herculeksen toimistolla keskustassa osoitteessa Nummikatu 34, 90100 Oulu. Ilmoittautu koulutuksiin TÄSTÄ viimeistään sunnuntaihina 29.10. Myöhemmin loppuvuonna järjestetään lisää koulutustapahtumia tarpeen mukaan.

Kevään 2017 Lähirähinä-koulutus menossa