Muutoksia Lähirähinä-alueilla

Hamsterit huilille

Lähirähinä-alueissa tapahtuu marraskuussa 2017 muutoksia. Herukan Hamsterit jäävät toistaiseksi tauolle, kunnes alueelle saadaan enemmän ohjaajia mukaan. Syyskuusta lähtien Herukassa on kokoonnuttu keskiviikkoisin klo 17-18 yhden ohjaajan voimin. Siviilikiireet eivät kuitenkaan enää mahdollista Herukassa toimintaa yksin vetäneen Saijan osallistumista, joten Hamsterit jäävät toistaiseksi tauolle. ”Lähirähinä-toiminta lähteen liikkeelle alueella asuvista vapaaehtoisista, jotka haluavat olla mukana järjestämässä kivaa toimintaa yhdessä”, totetaa Lähirähinä-koordinaattori Timo Perälä. ”Tavoitteenamme on saada vähintään 3 ohjaajaa per alue, jotta toiminta ei kävisi kenellekkään liian raskaaksi. Mm. Tuirassa ja Kaakkurissa olemme hienosti saaneet alueen asukkaita mukaan toimintaan. Valitettavasti Herukassa näin ei ole vielä käynyt”, jatkaa Perälä.

Herukan Hamstert jatkavat välittömästi toimintaansa, kun alueelta löytyy 3-5 vapaaehtoista keskiviikkoisin koulun salin ovia avaamaan ja höntsäpelejä vetämään. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Timo Perälään (timo.perala (ät) jshercules.com) tai Ilkka Immoseen (ilkka.immonen (ät) jshercules.com).

Kaukovainiolle Lähirähinä?!?

Kaukovainion koulu on ollut aktiivinen ja käynyt keskusteluja koordinaattoreidemme kanssa Lähirähinän aloittamisesta Kaukovainolle. Lähirähinää on esitelty syksn mittaan muutamassa koulun järjestämissä tapahtumassa. Nyt on päätetty edetä seuraavalle asteelle. Kaukovainiolla järjestetään koulun liikuntasalissa keskiviikkoina 15.11. ja 22.11. klo 17:30-18:30 ”testirähinät”. Nämä kaksi kertaa vetäjinä Kaukovainiolla toimivat Lähirähinä-koordinaattorit Timo Perälä ja Ilkka Immonen. Tavoitteena on löytää marraskuun loppuun mennessä Kaukovainiolle omat 3-5 vetäjäänsä toiminnan jatkamiseksi. ”Kaukovainiolla on mahtavat puitteet, hyvä meininki ja koulun tuki”, toteavat Ilkka ja Timo. ”Siitä on hyvä lähteä rakentamaan hauskaa yhteistä tekemistä koko alueelle. Ei muuta kuin kaikki mukaan!”, koordinaattorit toivovat. Kaukovainion Lähirähinän toimintaan mukaan tulemisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä  koordinaattoreihin.

Uusia ohjaajia mukaan

Lähirähinässä on loka-marraskuun vaihteessa aloittanut neljä uutta ohjaajaa, kun Kaisa, Rachel, Andreas ja Daniella tulivat mukaan rähisemään. Kaisa vahvistaa joukkoja Kaakkurissa, vaihto-oppilastrio Daniella, Rachel ja Andreas Hönttämäen Hurijia. ”Mahtavaa, että saadaan porukkaa lisää osallstumaan rähinöiden toteuttamiseen”, hyrisee Perälä. Saksalainen Andreas, yhdysvaltalainen Rachel ja australialainen Daniella ovat olleet innoissaan mahdollisuudesta auttaa yhteisöllisyyden rakentamisessa ja samalla päästä syvemmälle sisälle suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutustumme myöhemmin uusiin ohjaajiimme tarkemmin.

Virallisesti Lähirähinä-ohjaajia on nykyisellään 13 henkilöä. Lisäksi mukana aktiivisesti rähinöimässä käyviä vanhempia on kymmeniä, jotka joka kerta osallistuvat jotenkin ohjaamiseen. ”Lähirähinä-tapahtumat ovat usin hyvin spontaaneja ja joskus saataa muodostua useita, mahdollisesti eri asioitakin tekeviä ryhmiä, joita sitten paikalla olevat vanhemmat huomaamattaan ohjaavat itsekin osallistuen ja hien pintaan saaden”, nauraa Perälä. ”Jokainen on hyvä jossakin ja osaa opettaa jotakin. Ei siihen tarvita mitään tutkintoa tai kouluttautumista. Jo mukana- ja läsnäolo riittävät. Jos tykkää vaikka pelata sählyä olematta siinä mikään suurmestari, niin eikös se ole huomattavasti mukavampaa pelata sitä porukalla. Ja vielä lähellä omaa kotia tuttujen kanssa”, kysyy Perälä.

Lähirähinään otetaan jatkuvasti mukaan uusia ohjaajia. Tule vaikka mukaan osallistumaan ensin. Lähirähinä -koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan loppuvuoden 2017 aikana.

Välineet saliin ja temppuilut käyntiin! Yksi Lähirähinä-ohjaaja kuvis….eikun kuusi!