Haluatko käynnistää Lähirähinän omalla alueellasi?

Alueelta tulee löytyä vähintään kaksi vapaaehtoista täysi-ikäistä, jotka käynnistävät toimintaa Lähirähinä koordinaattorin avustuksella. Minimissään se tarkoittaa, että avataan ovet saliin, tarjotaan liikuntavälineet käyttöön ja katsotaan, että paikat pysyvät kunnossa. Halutessaan yhteyshenkilöt voivat ”vetää” leikkejä ja pelejä osaamistasonsa mukaan. Suosittelemme ja toivomme, että mahdollisimman moni aikuinen ottaa roolia alueensa Lähirähinästä, jolloin vastuu ei kasaannu yhden tai kahden harteille.

Lisäksi tarvitaan salivuoro tai toki voidaan pelailla & harrastaa myös ulkona. Lähirähinä koordinaattori hoitaa salivuoroasiaa ja auttaa tarvittaessa välineiden hankinnassa (mikäli ei saada koulun välineitä käyttöön).

Lähirähinä koordinaattori tukee ja auttaa etenkin käynnistysvaiheessa, mutta jokainen alue toimii viime kädessä itsenäisesti paikallisten ihmisten voimin. Lähirähinän puolesta ei siis tule ”ohjaajia” eikä toiminta näin ole ”perinteistä” urheiluseuratoimintaa.

Lajikokeiluja paikallisten urheiluseurojen toimesta voi kysellä oma-aloitteisesti tai pyytämällä tähän Lähirähinä koordinaattorin apua. Yleensä seurat tulevat mielellään esittelemään lajiaan ja saavat samalla mainostaa omaa toimintaansa haluamallaan tavalla.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä Lähirähinä Koordinaattoriin: